
Яблучні пончики
Завдяки тому, що яблука доступні нам цілий рік (їх легко купити в магазині, а якщо у вас є свій сад, то це зробити ще простіше). Тому господині і вигадують різні смачні страви з цим фруктом. Чого тільки не існує в кулінарії: це і яблучний штрудель, і пироги, і запіканки. Сьогодні ми хочемо вас познайомити з рецептом яблучних пончиків. Вони хороші тим, що їх дуже швидко готувати - достатньо кілька хвилин обсмажити яблука в паніровці. Але закуска до чаю виходить відмінна. Дуже легка, солодка і ароматна (завдяки кориці). Вони порадують вас і вашу сім'ю, коли ви будете влаштовувати чаювання в тісній домашній обстановці.
Ingredients
Борошно
500 г.
Цукор
50 г.
Розпушувач тіста
1 ч. л.
Сіль
0,25 ч. л.
Кефір
200 мл.
Вода
0,75 стакана
Яйце
1 шт.
Ванільна есенція
1 ч. л.
Яблуко
4 шт.
Кориця
0,5 ч. л.
Цукрова пудра
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Просіяти в глибокий посуд борошно, цукор, розпушувач і сіль.
02
Окремо змішати кефір, воду, яйце і ванільну есенцію.
03
Змішати отримані 2 суміші, трохи перемішати, залишаючи нерозмішаними грудочки.
04
Яблука очистити від шкірки, вирізати середину і нарізати на пластинки, товщиною 5 мм. Розігріти рослинну олію в глибокому посуді. Вмочити кожну пластинку яблука в тісто і обсмажити близько 1 хвилини з кожного боку.
05
Викласти готові пончики на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
06
Змішати корицю з цукровою пудрою, і посипати цією сумішшю кожен пончик.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores