
Гавайський печений рис
Гавайський печений рис - страва гавайської кухні. Гавайська кухня часто використовує в рецептах безліч різноманітних плодів, які ростуть там у величезній кількості, насамперед, один з головних місцевих продуктів - ананас. Так у запропонованому рецепті рис відварюють у підсоленій воді з ананасовим соком, а потім перед запіканням в рис додають дрібно нарізані консервовані ананаси. Приготування цієї страви не займе у Вас багато часу і буде, можливо, першим кроком у Вашому знайомстві з гавайською кухнею.
Ingredients
Рис довгозернистий
275 г.
Вода
500 мл.
Сік ананасовий
125 мл.
Ананас консервований
250 г.
Цукор коричневий
125 г.
Цедра лимонна
10 г.
Горіх мускатний
2 г.
Сік лимонний
5 мл.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 190°C.
02
Відварити рис в трохи підсоленій воді з ананасовим соком.
03
У рис додати дрібно нарізані ананаси, всипати цукор, додати цедру лимона, лимонний сік і мускатний горіх.
04
Форму для випікання змастити маслом, викласти в неї рисову суміш, випікати протягом 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores