
Пиріг «Прага» з морквою
Торт «Прага» не має ніякого відношення до чеської кухні. Автором даного рецепту є Володимир Гуральник, він же автор декількох десятків тістечок і тортів, у тому числі «Пташине молоко». Даний торт легко можна приготувати в домашніх умовах. «Прага» з морквою надає класичному варіанту торта свою неповторну нотку. Якщо Ви вже раніше пробували торти з морквою, то можете уявити що це. Безумовно, цей торт вас порадує приємним смаком і стане одним із улюблених для домочадців.
Ingredients
Борошно пшеничне
100 г.
Сода
0,5 ч. л.
Олія соняшникова
1 ст. л.
Яйце куряче
1 шт.
Морква
100 г.
Какао-порошок
2 ст. л.
Масло вершкове
1 ст. л.
Цукор
100 г.
Сметана
1 ст. л.
Цукрова пудра
1 ст. л.
Preparation steps
01
Моркву натерти на дрібній тертці, змішати в мисці разом з борошном, цукром і яйцем. Додати також в загальну суміш половину какао-порошку, соду, вилити соняшникову олію. Перемішати до однорідної консистенції.
02
Форму для випікання змастити маслом, присипати трохи борошном, викласти тісто у форму. Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 15 хвилин.
03
Для приготування глазурі необхідно змішати в мисці половину какао-порошку, цукрову пудру і попередньо розтоплене вершкове масло, додати також сметану. Поставити суміш на вогонь, варити протягом 10 хвилин, постійно змішуючи.
04
Готовий пиріг залити глазур'ю, остудити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores