Пиріг з сьомгою і сиром фета - Image

Пиріг з сьомгою і сиром фета

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Закритий пиріг з ароматною сьомгою, шпинатом і середземноморським сиром фета відноситься до традиційної грецької несолодкої випічки. Греки вже точно знають толк в приготуванні вишуканої їжі. Всіма відомий солонуватий і гострий сир фета надає будь-якій страві пікантний смак. У пропонованому рецепті він під дією високої температури розплавляється і ніжно розтікається по всій начинці. Фету можете замінити більш доступною, але не менш пікантною бринзою, а сьомгу відмінно замінить форель. Червона рибка в вершковій заливці – це щось. Божественний смак і насичений аромат не залишить байдужим будь-якого гурмана. Якщо Ви перейнялися ідеєю середземномор'я, поспішіть порадувати близьких ситним грецьким пирогом.

Ingredients

Борошно пшеничне

250 г

Масло вершкове

125 г

Яйце куряче

2 шт.

Сіль

за смаком

Сьомга

500 г

Сир фета

250 г

Шпинат

350 г

Сметана

40 г

Preparation steps

01

Вершкове масло заморозити. Дістати масло з морозилки і натерти на тертці. Додати просіяне борошно і сіль. Перемішати, щоб вийшли крихти.

02

У масі зробити поглиблення, розбити туди яйце. Додати кілька столових ложок дуже холодної води і швидко замісити тісто. Тісто накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.

03

Тісто розділити на 2 пласти: 2/3 і 1/3, більший розкачати і викласти у форму. Крупно нарізати рибу. Нарізати кубиками фету. Змішати в мисці рибу, фету, шпинат. Додати сметану і сіль.

04

Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти начинку на нижній пласт тіста, накрити верхнім. Поставити форму в духовку і випікати близько 80 хвилин. За 10 хвилин до кінця змастити пиріг трохи збитим яйцем.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min