
Нормандський хліб
Ви любите домашній теплий і смачний хліб, який буквально віддає м'яким смаком і теплом? І ви, напевно, любите ж і самі його і робити. Якщо хочеться різноманітності навіть у такій повсякденній страві, як хліб, тоді швидше пробуйте зробити нормандський хліб за нашим рецептом. Як відомо, Нормандія - це історична частина у Франції. Тому і хліб нормандці робили легкий і м'який - як все французьке. Але проте він дуже смачний. Не дарма ж він популярний навіть у наш час. Ще більшу легкість надає хлібу сир, який плавиться і стає дуже ніжним, і ця ніжність передається на всю страву. Його можна їсти навіть просто так чи з чаєм.
Ingredients
Молоко
400 мл.
Розпушувач тіста
1 ч. л.
Яйця
4 шт.
Напівтвердий чи твердий сир
400 г.
Вершкове масло
170 г.
Чорний пернець мелений
1/8 ч. л.
Борошно
300 г.
Сіль
щіпка
Preparation steps
01
Борошно просіяти разом з розпушувачем тіста.
02
Сир нарізати кубиками розміром 1 см.
03
Вершкове масло (160 г.) розтопити (не доводячи до кипіння).
04
Збити міксером яйця з сіллю і перцем. Додати розтоплене масло і молоко. Всипати просіяне борошно і добре перемішати до повної однорідності. Додати нарізаний сир і ще раз швидко перемішати.
05
Форму (бажано прямокутну) змастити вершковим маслом і викласти в неї тісто, лопаткою розрівняти поверхню.
06
Поставити в розігріту до 180°С духовку на 50 хв. Вийняти з духовки, накрити сухим рушником і дати постояти 5 хв. Потім вийняти з форми. Подавати теплим або повністю остиглим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores