Нормандський хліб - Image

Нормандський хліб

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Ви любите домашній теплий і смачний хліб, який буквально віддає м'яким смаком і теплом? І ви, напевно, любите ж і самі його і робити. Якщо хочеться різноманітності навіть у такій повсякденній страві, як хліб, тоді швидше пробуйте зробити нормандський хліб за нашим рецептом. Як відомо, Нормандія - це історична частина у Франції. Тому і хліб нормандці робили легкий і м'який - як все французьке. Але проте він дуже смачний. Не дарма ж він популярний навіть у наш час. Ще більшу легкість надає хлібу сир, який плавиться і стає дуже ніжним, і ця ніжність передається на всю страву. Його можна їсти навіть просто так чи з чаєм.

Ingredients

Молоко

400 мл.

Розпушувач тіста

1 ч. л.

Яйця

4 шт.

Напівтвердий чи твердий сир

400 г.

Вершкове масло

170 г.

Чорний пернець мелений

1/8 ч. л.

Борошно

300 г.

Сіль

щіпка

Preparation steps

01

Борошно просіяти разом з розпушувачем тіста.

02

Сир нарізати кубиками розміром 1 см.

03

Вершкове масло (160 г.) розтопити (не доводячи до кипіння).

04

Збити міксером яйця з сіллю і перцем. Додати розтоплене масло і молоко. Всипати просіяне борошно і добре перемішати до повної однорідності. Додати нарізаний сир і ще раз швидко перемішати.

05

Форму (бажано прямокутну) змастити вершковим маслом і викласти в неї тісто, лопаткою розрівняти поверхню.

06

Поставити в розігріту до 180°С духовку на 50 хв. Вийняти з духовки, накрити сухим рушником і дати постояти 5 хв. Потім вийняти з форми. Подавати теплим або повністю остиглим.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Нормандський хліб – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua