
Хмиз з цукровою пудрою
Всі Ви, напевно, пробували хмиз – вигнуті, тонкі смужки листкового тіста, обсмажені в олії і посипані цукровою пудрою. Смак, знайомий з дитинства. А якщо не пробували – прийшов час приготувати це повітряне печиво в домашніх умовах. Даний кондитерський виріб отримав свою назву завдяки великій схожості з опалими гілочками дерев. Вони такі ж сухі і хрусткі. Та й форма схожа. Приготувати хмиз зовсім не складно. З тіста необхідно розкачати пласт товщиною два-три сантиметри, а з нарізаних смуг сформувати фігурний виріб по Вашій фантазії. Приготоване печиво можете також посипати какао порошком і прикрасити меленими горіхами.
Ingredients
Сметана
3 ст. л.
Сіль
3 г.
Борошно пшеничне
200 г.
Яйце куряче
1 шт.
Пудра цукрова
за смаком
Олія рослинна
за смаком
Preparation steps
01
Змішати сметану в мисці з яйцем, перемішати. Додати в суміш борошно і сіль, замісити тісто.
02
Розкачати тісто в лист, нарізати смужками товщиною 8 см. У центрі кожної смужки зробити розріз ножем, при цьому не розрізаючи до кінця.
03
Згорнути смужку, загорнути один кінець в розріз, потягнути, випрямляючи смужку.
04
Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити отримані смужки тіста. Після чого, перекласти хмиз на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.
05
При подачі викласти хмиз на тарілку, присипати цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores