
Кекс із шампанським та обліпихою
Найкраща випічка завжди домашня. Тому що вона приготована спеціально, щоб радувати вас і ваших рідних, піднімати їм настрій і дарувати радість. Тому все частіше жінки скуповують кулінарні журнали, нишпорять в інтернеті в пошуку чогось новенького і смачненького. Саме тому ми вам і пропонуємо рецепт смачного кексу з незвичайними наповнювачами - з обліпихою. Цей цікавий смак ягід не тільки подарує вам загадковий смак пирога, але і коли ви дізнаєтеся про корисні властивості обліпихи, ви відразу ж захочете спробувати зробити випічку. Адже в цих ягодах так багато вітамінів, що й не перелічиш всі. До того ж дуже корисні ягоди обліпихи для нервової системи. Так що пиріг у вас вийде не тільки смачний, але і цілющий.
Ingredients
Борошно
130 г.
Цукор
170 г.
Розпушувач тіста
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Шампанське
100 мл.
Вершкове масло
45 г.
Яйця (білки)
4 шт.
Лимон (цедра)
1 шт.
Заморожена обліпиха
200 г.
Цукрова пудра
100 г.
Сік лимона
1 ст. л.
Preparation steps
01
У глибоку миску просіяти борошно з сіллю і розпушувачем. Збити 2 яєчних білка з цукром і дрібкою солі.
02
В окремій мисці вінчиком розтерти 2 яєчних жовтки з вершковим маслом. Додати шампанське і цедру лимона.
03
Акуратно домісити збиті білки. У самому кінці додати заморожені ягоди обліпихи.
04
Розподілити тісто по двох формочках, ретельно змазаним вершковим маслом, присипати борошном.
05
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 175°C. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
06
Дати готовому кексу охолонути 15-20 хвилин.
07
Змішати цукрову пудру з лимонним соком. Полити готовою глазур'ю остиглий кекс.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores