Кекс із шампанським та обліпихою - Image

Кекс із шампанським та обліпихою

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Найкраща випічка завжди домашня. Тому що вона приготована спеціально, щоб радувати вас і ваших рідних, піднімати їм настрій і дарувати радість. Тому все частіше жінки скуповують кулінарні журнали, нишпорять в інтернеті в пошуку чогось новенького і смачненького. Саме тому ми вам і пропонуємо рецепт смачного кексу з незвичайними наповнювачами - з обліпихою. Цей цікавий смак ягід не тільки подарує вам загадковий смак пирога, але і коли ви дізнаєтеся про корисні властивості обліпихи, ви відразу ж захочете спробувати зробити випічку. Адже в цих ягодах так багато вітамінів, що й не перелічиш всі. До того ж дуже корисні ягоди обліпихи для нервової системи. Так що пиріг у вас вийде не тільки смачний, але і цілющий.

Ingredients

Борошно

130 г.

Цукор

170 г.

Розпушувач тіста

1 ч. л.

Сіль

за смаком

Шампанське

100 мл.

Вершкове масло

45 г.

Яйця (білки)

4 шт.

Лимон (цедра)

1 шт.

Заморожена обліпиха

200 г.

Цукрова пудра

100 г.

Сік лимона

1 ст. л.

Preparation steps

01

У глибоку миску просіяти борошно з сіллю і розпушувачем. Збити 2 яєчних білка з цукром і дрібкою солі.

02

В окремій мисці вінчиком розтерти 2 яєчних жовтки з вершковим маслом. Додати шампанське і цедру лимона.

03

Акуратно домісити збиті білки. У самому кінці додати заморожені ягоди обліпихи.

04

Розподілити тісто по двох формочках, ретельно змазаним вершковим маслом, присипати борошном.

05

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 175°C. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.

06

Дати готовому кексу охолонути 15-20 хвилин.

07

Змішати цукрову пудру з лимонним соком. Полити готовою глазур'ю остиглий кекс.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кекс із шампанським та обліпихою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua