
Торт "Прага"
Ще зовсім недавно мами готували до різних свят і посиденьок (а то й до дня народження, щоб віднести до школи пригостити однокласників) різні торти. Напевно одним з улюблених був Празький торт, або торт "Прага". Якщо цей торт асоціюється у вас з дуже приємними спогадами, і ви хочете самі радувати ним свою сім'ю, тоді ви звернулися за адресою. Адже що може бути краще, ніж старі, добрі і перевірені страви (у нашому випадку десерти ), які не змінюють свій смак з роками. Звичайно, набагато простіше купити торт "Прага" в магазині (їх там дуже багато), але хто знає, який він на смак, а головне - чи немає в ньому шкідливих добавок. А тут можна зробити все своїми руками, щоб показати, яка ви чудова господиня (або господар ).
Ingredients
Борошно
200 г.
Масло вершкове
40 г.
Цукор
200 г.
Какао-порошок
20 г.
Яйця
3 шт.
Молоко згущене
120 г.
Вода
20 г.
Ванілін
3 г.
Патока крохмальна
20 г.
Фруктова есенція
2 г.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно сформувати тісто. Спекти бісквіт. Цукор поділити надвоє, білки відокремити від жовтків. Борошно, перемішати з какао. Вершкове масло трохи підтоплювати. Жовтки збити з першою частиною цукру. Збивати старанно і довго, щоб не залишилося жодного кришталика. Далі збивати білки до пишної піни, потім всипати в них цукор, знову збивати міксером до розчинення сахарози.
02
Теперь перемішати збиті білки і жовтки. Далі покласти в суміш розм'якшене масло і борошно, просіяти з какао. Зробити тісто, щоб білки не осіли, і вилити його в круглу форму, застелену пергаментом. Розігріти духовку і відправити тісто туди на 30-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити у формі.
03
В цей час готувати крем. Змішати воду з жовтком, додати згущене молоко. Поставити суміш на водяну баню і уварювати до сметанної консистенції, періодично помішувати. Після чого додати в суміш збите заздалегідь вершкове масло. Наприкінці всипати какао і збивати ще близько двох хвилин.
04
Нагріти цукор з водою до утворення сиропу. В окремій мисці розігріти патоку і всипати її в сироп. Через кілька хвилин додати в нього фруктову ессенцію.
05
Рівненько розрізати бісквіт поперек на три частини. Нижній і середній коржі просочити кремом. Верхній корж обмазати фруктовим джемом і обливати теплою глазур'ю.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores