Капоната з оливками - Image

Капоната з оливками

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Капоната - це традиційна сицилійська (італійська) закуска з овочів. Головні її складові - баклажани, оливки, селера і каперси. При її приготуванні баклажани треба рясно посипати сіллю - для зменшення гіркоти. При використанні дрібних оливок, різати їх не потрібно, або деякі тільки навпіл. Капонату можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Остиглу можна вживати як холодну закуску - перетерти в пасту до однорідного стану і намазувати на хліб. Капоната придбає зовсім інший смак, якщо замінити всього один продукт - зелені оливки на грецькі фіолетові маслини.

Ingredients for the recipe

Spice Black Pepper Ground
858.00

Spice Black Pepper Ground

per 1 kg

Ingredients

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Salt Egypt

за смаком

Packaged Eggplants

1 шт.

Aro Sliced Olives 4250ml

100 г.

Celery Stalk

2 шт.

Iberica Capers 250g

2 ст. л.

Packed Onion from 3kg

1 шт.

Pink Tomato in Packing

4 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

2 ст. л.

Kuhne Balsamic Vinegar of Modena 6% 250ml

2 ст. л.

Parsley 70g

1 пучок

Preparation steps

01

Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати на кубики, покласти в миску, засипати сіллю. Через 15 хвилин промити під холодною водою, просушити, обсмажити на сковороді 4 хвилини. Після, перекласти в миску.

02

Каперси, цибулю, оливки та селеру нарізати, додати в сковороду до баклажанів.

03

Зробити надріз на помідорах, залити на 2 хвилини окропом, після, зняти шкірку. М'якоть помідорів подрібнити, обсмажити з цукром на окремій сковороді протягом 4 хвилин. Влити до помідорів оцет, додати сіль і перець за смаком, тушкувати без кришки протягом 7-8 хвилин на сильному вогні.

04

Заправити баклажани томатним соусом з другої сковороди, додати подрібнену петрушку. Остудити суміш, після, поставити в холодильник.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min