Кисіль з калини - Image

Кисіль з калини

Number of servings: 8Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Калина - це одна з самих популярних ягід в українському фольклорі. Народ знав, що оспівувати. Адже калина - героїня безлічі пісень, не тільки красива, але і лікувальна ягода. Своїм лікувальним ефектам калина зобов'язана корисним речовинам. Калина має заспокійливу, протизапальну, сечогінну, в'яжучу, кровоспинну дії. Завдяки високому вмісту біологічно активних речовин плоди калини позитивно впливають на серцево-судинну систему, регулюють артеріальний тиск. Як бачите калина - чудодійна ягода. Вона також піднімає імунітет, а чаї з калини взимку ставлять на ноги багатьох людей хворих на грип. Тому приготуйте цілющий калиновий кисіль прямо зараз.

Ingredients

Калина

100 г.

Цукор

250 г.

Крохмаль

90 г.

Вода

2 л.

Preparation steps

01

Ягоди калини потрібно промити водою.

02

Далі необхідно залити калину кип'ятком, і дати постояти декілька хвилин.

03

Коли калина настоїться, її слід пом'яти і відцідити від м'якоті.

04

Далі, отриманий густий настій червоної калини закип'ятити і можна розпочинати варити кисіль.

05

У склянку з холодною водою додати цукор і крохмаль, ретельно перемішати. Головне на цьому етапі - уникнути появу грудочок крохмалю.

06

Варити до загустіння, для цього потрібно почекати всього декілька хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min