
Шоколадно-горіховий кекс
Що, як не вечірнє чаювання, є втіленням сімейного затишку. Щоб домашнє вогнище горіло рівно і ніколи не згасало, потрібно періодично балувати домочадців нехай невигадливою, але смачною випічкою. І не покупною, а саме виготовленою своїми руками, адже в неї вкладається частинка Вашої душі і любові до рідних. Спробуйте спекти ось цей дивний шоколадний кекс з тонким горіховим смаком. Задоволені обличчя і море компліментів на Вашу адресу не змусять засумніватися в геніальності цього рецепта. Якщо у Вашому кухонному арсеналі присутні силіконові формочки, можете розлити тісто в них і приготувати маленькі та молодецькі порційні кексики, прикрасивши їх за особистими смаковими уподобаннями кожного члена сім'ї.
Ingredients
Яйця
4 шт.
Цукор
1/2 склянки
Вершкове масло
50 г + ще трохи для змазування форми
Розпушувач
1 ч.л.
Борошно
3/4 склянки
Какао
2 ст.л.
Лимон
1/2 шт.
Волоські горіхи
2 ст.л.
Чорний шоколад для глазурі (за бажанням)
100 г
Preparation steps
01
Духовку нагрійте до 180°С.
02
Вершкове масло залиште при кімнатній температурі до розм'якшення.
03
Білки відокремте від жовтків і покладіть в холодильник.
04
Волоські горіхи поріжте не надто дрібно.
05
Лимон натріть на терці разом з цедрою.
06
Розм'якшене вершкове масло розітріть з 2 ст.л. цукру.
07
По одному додайте жовтки, продовжуючи розтирати масу.
08
Додайте горіхи і лимон і все добре перемішайте.
09
У цю масу просійте борошно з розпушувачем і какао. Ретельно перемішайте все до однорідності.
10
Охолоджені білки збийте з цукром, що залишився, всипаючи його тонкою цівкою під час збивання до отримання міцної і стійкої білкової піни.
11
Порціями додайте збиті білки до тіста, акуратно перемішуючи його знизу вгору.
12
Форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Влийте тісто, поставте в розігріту духовку і випікайте близько 30 хвилин. За бажанням готовий кекс можна полити розтопленим на водяній бані шоколадом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores