М'ясо з апельсинами - Image

М'ясо з апельсинами

Number of servings: 4Cooking time: 2 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Які ж смачні та духмяні ці шматочки свинини запечені в духовці, вони так і просяться до рота при кожному погляді на них. При споживанні такої страви ми отримуємо максимум корисних та поживних властивостей. Таке поєднання інгрідієнтів, безумовно, наповнить нашу страву приємним ароматом. А використання свіжого апельсинового соку збільшить корисність м'яса та надасть йому чудового смаку. Крім того, апельсиновий сік характеризується не лише прекрасними смаковими властивостями, а й лікувальними. Цілющі якості цього дивовижного фрукта з якого ми і отримуємо наш сік, включають в себе здатність підвищувати імунітет, покращувати апетит та знижувати втомлюваність. Тому готуючи цю смачну страву, ви отримаєте не лише можливість посмакувати нею, а й отримати букет вітамінів та корисних речовин.

Ingredients

М'ясо свинини (шийка, карбонат, окіст)

500 г.

Апельсиновий сік

375 мл.

Гірчиця

7 г.

Мед

7 г.

Зубчик часнику

1 шт.

Зелень

за смаком

Сіль

за смаком

Апельсин

2 шт.

Preparation steps

01

М'ясо промити, позбавитися усіх плівок та лишнього жиру, після чого порізати на шматки товщиною приблизно 2 см.

02

Кожен шматочок злегка відбити, посолити і обсмажити в глибокій сковорідці з обох сторін до появи шкірочки (всередині м'ясо повинне залишатися соковитим, майже сирим). Часник очистити, порізати тонкими пластинками та додати до м'яса, потрусити сковорідку, щоб м'ясо змішалося з часником, зменшити вогонь і продовжувати смажити ще не більше 3-5 хвилин, перевертаючи м'ясо з однієї сторони на іншу, щоб воно не підгоріло.

03

Залити в сковорідку з м'ясом свіжий апельсиновий сік, додати готову гірчицю, мед, добре перемішати. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 30-40 хвилин або стільки часу, скільки буде потрібно для уварювання соусу в сковорідці приблизно на половину.

04

В цей час, потрібно очистити апельсин. Для цього гострим ножем зрізати шкірку разом з білими волокнами. Потім очистити кожну апельсинову часточку від плівки.

05

Після того, як соус увариться наполовину, викласти на сковорідку очищені апельсини, струснути сковорідку, щоб м'ясо і апельсини змішалися, накрити кришкою і залишити на маленькому вогні ще близько 15 хвилин. Слідкувати, щоб м'ясо не пригорало. Інакше, зменшити час приготування. Готове м'ясо викласти на тарілку, полити соусом та прикрасити свіжими та смаженими апельсинами.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

М'ясо з апельсинами – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua