Яблука, запечені під штрейзелем - Image

Яблука, запечені під штрейзелем

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Dinner

Під загадковим словом штрейзель в кулінарному словнику значиться дрібна (а іноді і досить велика) крихта, яка утворюється при змішуванні масла і муки в більш-менш рівних пропорціях. В принципі, під штрейзелем можна запікати різні фрукти, але нам особливо подобаються яблука, тому що вони виходять м'якими, соковитими і напрочуд ароматними. А сам штрейзель перетворюється на хрустку золотаву скоринку. Ще один очевидний плюс цього десерту - він не дуже калорійний, на відміну від іншої випічки, тому що основу його все-таки складають фрукти. Якщо у вас немає маленьких керамічних форм, можете використовувати одну велику форму, а коли штрейзель охолоне, просто розріжте його на шматочки і викладіть на десертний тарілки. Горішки теж беріть будь-які на ваш розсуд (а можна обійтися і зовсім без них), але особливо ефектно виходить з мигдальними пелюстками.

Ingredients

Яблука

3 шт.

Лимон

1 шт.

Мелена кориця

за смаком

Цукор

100 г

Горіхи (будь-які)

70 г

Мука

100 г (або трохи більше)

Вершкове масло

100 г

Ванільний цукор

2 ч.л.

Preparation steps

01

Для приготування штрейзеля в миску всипте цукор, ванільний цукор і просійте туди борошно.

02

Вершкове масло наріжте невеликими шматочками, залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі і додайте його в миску до борошна та цукру. Розітріть масу руками, щоб у підсумку утворилася крихта. Якщо крихта не утворюється, треба додайте ще трохи борошна. Миску з крихтою покладіть в холодильник.

03

Духовку розігрійте до 180°С.

04

Яблука розріжте навпіл, видаліть сердцевинку і наріжте їх дрібними кубиками (шкірку знімати не потрібно).

05

З половини лимона вичавіть сік і полийте ним яблука.

06

Посипте яблука корицею за смаком (якщо ви любите корицю, не бійтеся додати її побільше) і добре перемішайте.

07

На дно невеликих формочок (найкраще підійдуть керамічні) покладіть яблука, зверху посипте борошняною крихтою - штрейзелем, заповнивши формочки до кінця.

08

Поставте яблука в розігріту духовку.

09

Подрібніть горіхи. Після закінчення 35 хвилин дістаньте яблука з духовки, посипте горіхами і запечіть ще протягом 5 хвилин. Десерт готовий - подавати його можна як теплим, так і холодним.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Яблука, запечені під штрейзелем – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua