Шароване шоколадне парфе - Image

Шароване шоколадне парфе

Number of servings: 6Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Легкий і повітряний, ніжний і вишуканий, спокусливий і ефектний. Ці прекрасні слова в точності описують парфе – традиційний французький холодний десерт, що дуже нагадує домашнє морозиво. З французької назва цієї смакоти перекладається як «бездоганний», «ідеальний», «прекрасний». І не дивно: саме такий у нього смак. Вперше парфе було приготовлено для царської сім'ї Олександра ІІ, який наказав придворним кухарям приготувати корисний, але смачний десерт. Так і з'явилося на світ це дивовижне морозиво, яке до цих пір користується шаленою популярністю у всьому світі. Сьогодні рекомендуємо Вам приготувати і насолодитися шарованим парфе з шоколадом, ваніллю і вершками.

Ingredients

Крохмаль

20 г

Цукор

70 г

Какао-порошок

70 г

Молоко

400 мл

Шоколад

115 г

Масло вершкове

20 г

Вершки

200 мл

Ваніль

3 г

Preparation steps

01

Шоколад нарізати на дрібні шматочки. Змішати крохмаль, 50 г цукру, 50 г какао і трохи солі в каструлі. Поступово додати до суміші молоко, кімнатної температури, довести до кипіння і варити, постійно помішуючи, кілька хвилин.

02

Вимкнути плиту і додати в молочну суміш шоколад і вершкове масло. Все добре перемішати і довести до однорідної консистенції. Перекласти суміш в холодну миску і охолодити, помішуючи.

03

Вершки з цукром, ваніллю і ложкою какао збити до стану міцної піни. У креманку або келих викласти шарами шоколадну масу і збиті вершки. Поставити келихи в холодильник на 20 хвилин. Прикрасити парфе тертим шоколадом і какао.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min

Шароване шоколадне парфе – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua