
Рис з кумином
Пропонований простий і швидкий гарнір – яскравий приклад того, як звичайна крупа перетворилася до невпізнання завдяки грамотному додаванню запашних приправ і пряних спецій. Неймовірно ароматний рис за індійським рецептом вмить зруйнує Ваше звичне уявлення про цей білий злак. Успіх страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати басматі – індійський сорт рису, зерно якого має витягнуту форму і щільну структуру. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі прозвали «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steamed Rice
200
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
30 мл
Bay Leaf
1 г
Spice Cinnamon Sticks
1 шт
Auchan Clove 10g
2 шт
Kamis Black Pepper Pea Spices
2 шт
Eco Roman Cumin 15g
10 г
Akvulya Still Water 2l
450 мл
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Вимити рис і замочити на 1 годину, щоб був розсипчастим.
02
Нагріти олію в глибокій каструлі з товстим дном (з кришкою). Додати лавровий лист, паличку кориці, гвоздику, кмин і перець.
03
Через кілька хвилин додати замочений рис і смажити 5 хвилин.
04
Додати воду і приправити сіллю. Збільшити вогонь. Помішувати якомога рідше, щоб не пом'яти рис.
05
Коли вода почне випаровуватися зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 5-7 хвилин, поки рис не буде готовий.
06
Прикрасити нарізаною м’ятою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores