Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом - Image

Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Цей стейк з м'ятою можна подавати без гарніру, як окрему страву. Готується він дуже просто, прекрасно підійде для швидкої вечері. Бальзамічний оцет і перець чилі прекрасно поєднуються разом і надають м'ясу багатий вишуканий смак. А оливково-м'ятний маринад додає стейку незвичайний ментоловий присмак. Готовий стейк при подачі нарізають скибочками 1-1,5 см завтовшки, заправляють цибульно-помідорною сумішшю, збризкують оливковим маслом і прикрашають свіжою м'ятою.

Ingredients

Яловичина

700 г.

Помідори

3 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

М'ята свіжа

1 пучок

Сіль морська

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Цедра лимонна

за смаком

Оцет бальзамічний

за смаком

Олія оливкова

за смаком

Масло вершкове

20 г.

Часник

3 шт.

Preparation steps

01

Яловичину нарізати на шматочки товщиною в 3 см. Натерти сіллю і перцем, перекласти в миску, додати м'яту і оливкову олію, залишити настоюватися протягом 20-30 хвилин.

02

На сковороду викласти вершкове масло і влити оливкову олію, поставити на вогонь, додати подрібнену цибулю, обсмажувати цибулю до золотистого кольору, після всипати подрібнений часник.

03

Нарізати помідори тонкими шматочками. Додати в сковороду, тушкувати 3 хвилини, за смаком посолити і поперчити.

04

Яловичину викласти на сковороду, обсмажити з обох сторін, до появи скоринки, м'ясо повинно бути всередині сируватим.

05

Перекласти м'ясо у форму для випікання. Додати м'яту і цедру лимона, додати також бальзамічний оцет і масло. Випікати 7-10 хвилин в розігрітій духовці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Стейк із м'ятою та бальзамічним оцтом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua