
Шароване шоколадне парфе
Легкий і повітряний, ніжний і вишуканий, спокусливий і ефектний. Ці прекрасні слова в точності описують парфе – традиційний французький холодний десерт, що дуже нагадує домашнє морозиво. З французької назва цієї смакоти перекладається як «бездоганний», «ідеальний», «прекрасний». І не дивно: саме такий у нього смак. Вперше парфе було приготовлено для царської сім'ї Олександра ІІ, який наказав придворним кухарям приготувати корисний, але смачний десерт. Так і з'явилося на світ це дивовижне морозиво, яке до цих пір користується шаленою популярністю у всьому світі. Сьогодні рекомендуємо Вам приготувати і насолодитися шарованим парфе з шоколадом, ваніллю і вершками.
Ingredients
Крохмаль
20 г
Цукор
70 г
Какао-порошок
70 г
Молоко
400 мл
Шоколад
115 г
Масло вершкове
20 г
Вершки
200 мл
Ваніль
3 г
Preparation steps
01
Шоколад нарізати на дрібні шматочки. Змішати крохмаль, 50 г цукру, 50 г какао і трохи солі в каструлі. Поступово додати до суміші молоко, кімнатної температури, довести до кипіння і варити, постійно помішуючи, кілька хвилин.
02
Вимкнути плиту і додати в молочну суміш шоколад і вершкове масло. Все добре перемішати і довести до однорідної консистенції. Перекласти суміш в холодну миску і охолодити, помішуючи.
03
Вершки з цукром, ваніллю і ложкою какао збити до стану міцної піни. У креманку або келих викласти шарами шоколадну масу і збиті вершки. Поставити келихи в холодильник на 20 хвилин. Прикрасити парфе тертим шоколадом і какао.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores