
Торт "Сливова шарлотка"
Не кожного дня ми можемо порадувати себе чимось солоденьким, зрозуміло, саме через калорійність таких страв. Але ми пропонуємо вам змінити свій погляд на солодощі. Використання в нашому рецепті фруктів у вигляді сливи наповнить десерт легким смаком та дієтичними якостями. А додавання імбиру та фісташок слугуватиме смачним та колоритним начинням пирога. І одним із найулюбленіших процесів для дітвори є, звичайно ж, посипання шоколадною стружкою торта після завершення усіх попередньо виконаних робіт. Саме шоколад приносить нам максимум позитивних емоцій та відповідає за підвищення в організмі гормону радості. Тому, любителі посмакувати солоденьким, приєднуйтесь і готуйте сливову шарлотку із задоволенням разом з нами!
Ingredients
Печиво савоярді
160 г.
Масло вершкове
70 г.
Сливи
300 г.
Імбир
25 г.
Вино червоне солодке
125 мл.
Аніс
1 зірочка
Сир
250 г.
Желатин
10 г.
Цукор
80 г.
Вершки
200 мл.
Крохмаль
2 ч. л.
Фісташки
за смаком
Шоколадна стружка
за смаком
Preparation steps
01
Розтоплене вершкове масло змішати зі 100 г. розкришеного печива. На дно форми (діаметр - 18 см.) вистелити папір для випічки, викласти рівним шаром крихти. Печиво, що залишилося, розрізати навпіл і викласти боковинки. Поставити в холодильник для застигання.
02
Розрізати сливи, залити вином, додати 60 г. цукру, дрібно нарізаний імбир (або порошок) і аніс. Довести суміш до кипіння і варити близько 10 хвилин. Потім збити в блендері. У гарячому вині розчинити попередньо розм'якшений желатин, додати сливове пюре. Швидко остудити, додати сир і розмішати. Отриману начинку залити у форму з печивом і залишити на холоді до повного застигання (близько 3-х годин).
03
Збити вершки з цукром, що залишився, і закріплювачем вершків (або крохмалем). 1/3 вершкового крему нанести на торт, крем, що залишився використовувати для прикрашання. Поставити торт в холодне місце.
04
Готовий торт прикрасити фісташками або шоколадною стружкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores