Крокети - Image

Крокети

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Крокети - страва з м'ясного або рибного фаршу, крупи або овочів, яку обсмажують у фритюрі. Саме завдяки обсмажуванню у фритюрі досягається ефект хрусткої скоринки. Крокети обов'язково смажаться на розпеченій олії. Назва цієї страви походить від французького дієслова «croquer», що означає "хрустіти". За технологією приготування крокети схожі на звичні для нас котлети. Крокети можна готувати і, комбінуючи інгредієнти. У запропонованому рецепті поєднуються такі інгредієнти, як рис, копчене куряче філе і твердий сир. Цікавий варіант панірування: крокети спочатку треба обмакнути в льєзон (суміш молока і яйця), а потім в паніровку з суміші натертого на тертку пармезану і панірувальних сухарів.

Ingredients

Рис

100 г.

Копчене куряче філе

150 г.

Сир твердий

100 г.

Пармезан

50 г.

Яйця

2 шт.

Сухарі панірувальні

150 г.

Молоко

2 ст. л.

Соняшникова олія

200 мл.

Вода

400 мл.

Сіль

1 ч. л.

Перець чорний мелений

1 ч. л.

Preparation steps

01

Рис відварити і остудити. Змішати з 1 яйцем, сіллю, перцем. Збити блендером в однорідну масу.

02

Дрібно порізати курячу грудку. Сир натерти на крупній тертці. З тіста сформувати коржі, викласти зверху начинку з курячої грудки і сиру.

03

Закрити коржі, сформувати кулясту форму. Натерти на дрібній тертці пармезан і змішати з панірувальними сухарями.

04

В окремій мисці збити 1 яйце з молоком. Обмакнути крокети спочатку в приготований льєзон, а потім в паніровку. Операцію повторити двічі з кожним крокетом.

05

Розігріти олію і смажити крокети у фритюрі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Крокети – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua