Качка в медово-перцевому соусі - Image

Качка в медово-перцевому соусі

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Качка в медово-перцевому соусі - це скоріше кулінарне вишукування, зрідка приготовлене фірмове блюдо, ніж щоденна їжа. Мед і перець - два на перший погляд абсолютно несумісних продукти - разом створюють новий незвичайний і пікантний смак. Качка і сам соус - це два рівноправних інгредієнта в даному рецепті, що прекрасно доповнюють один одного. Для цієї страви краще брати середнього розміру качку, вирощену спеціально для їжі. З рум'яної хрусткою скоринкою, гаряча і ароматна, золотистого кольору - вона обов'язково приверне всіх до столу. Щоб перебити специфічний запах качиного жиру, під час приготування покладіть на деко пару яблук, бажано кислих.

Ingredients

Грудка качина

2 шт.

Масло вершкове

2 ст. л.

Цибуля ріпчаста

100 г.

Корнішони

3 шт.

Бульйон курячий

200 мл.

Мед

1 ст. л.

Перець чорний горошком

за смаком

Сіль

за смаком

Суміш мелених перців

за смаком

Preparation steps

01

Розігріти сковороду-гриль. Покласти на неї качині грудки, шкірою вниз. Обсмажувати протягом 5 хвилин до золотої скоринки. Після чого, перевернути на іншу сторону і смажити ще 6 хвилин.

02

Викласти грудки зі сковороди на тарілку, обернути їх фольгою, для збереження тепла.

03

Вилити жир зі сковороди, додати замість нього 1 ст. л. вершкового масла, висипати в сковороду подрібнену цибулю і корнішони. Готувати 5 хвилин. Влити мед і бульйон, варити до загустіння, додати перець чорний горошком і суміш перців. Готувати ще 1 хвилину.

04

Прибрати сковороду з вогню, додати в неї залишки вершкового масла, перемішати. Посолити і поперчити за необхідності.

05

При подачі можна нарізати качку або подати її цілою, заливши соусом, і додавши зелень і часточки апельсина.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min