Сільський великодній коровай з горіхами - Image

Сільський великодній коровай з горіхами

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пасхальна випічка - це те, без чого неможливо уявити святковий стіл у день Великодня після семитижневого посту, крім того, це гордість господині, яка цю випічку приготувала. Запропонований рецепт - один із варіантів пасхальної випічки. Сільський великодній коровай з горіхами готується зі здобного тіста з додаванням горіхів (мигдалю і волоських горіхів), родзинок, цедри апельсина і лимона. Тісто для короваю - непросте, потребує уваги господині, його готують в кілька етапів, поступово додаючи всі інгредієнти. Але результат вартий затраченої праці.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

500 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

100 г.

Milk 2.5% 900g

200 г.

Homemade Butter

100 г.

Kotanyi Lemon Peel 14g

за смаком

Chicken Egg C0 1pc

4 шт.

Kraken Spiced Dark Rum 40% 0.7l

3 ст. л.

Salt Egypt

за смаком

Raisins

100 г.

Almond

50 г.

Walnut

50 г.

Kotanyi Orange Peel 20g

за смаком

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

20 г.

Preparation steps

01

Щоб приготувати опару для тіста, необхідно розвести в 100 г. теплого молока дріжджі, додати також 1 ст. л. цукру. Прибрати в тепле місце, опара повинна збільшитися в два рази.

02

Для приготування дріжджового тіста, необхідно висипати на стіл просіяне борошно гіркою, влити опару, влити молоко, 80 г. розтопленого і охололого вершкового масла, 3 жовтки, додати цукор і сіль. Замісити тісто, накрити рушником зверху, залишити на 1 годину.

03

Родзинки ретельно промити під холодною водою, залити ромом на 20 хвилин. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки, натерти цедру лимона та апельсина на дрібній тертці.

04

У тісто вмішати горіхи, цедру і родзинки, перемішати, розподілити по всьому тісту начинку. Зробити з тіста форму короваю, дати постояти протягом 15-20 хвилин. Зверху зробити ножем надрізи.

05

Верхівку короваю змастити збитим яйцем. Розігріти духовку до температури 180°C, випікати коровай протягом 45-55 хвилин. Готовий коровай змастити зверху вершковим маслом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min