
Гострий гарячий шоколад
Як тільки Іспанці привезли рецепт гарячого шоколаду з Америки, це лакомство миттєво поширилося по всій Європі. Індіанці готували гарячий шоколад з додаванням перцю чилі. Вони приписували йому цілющі властивості. Шоколад дійсно дуже корисний. Науково доведено, що шоколад благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту ефірних олій, шоколад перешкоджає формуванню склеротичних бляшок і тромбів. А ще шоколад дуже підвищує настрій і знімає втому, додаючи бадьорості на цілий день. Гострий гарячий шоколад буде дуже доречним в морозний, холодний, зимовий день. Філіжанка такого напою швидко зігріє ваш організм, задасть відмінного настрою, підніме тонус і пробудить Вашу чуттєвість.
Ingredients
Шоколад гіркий
100 г.
Молоко
400 мл.
Перець чилі
1 шт.
Ваніль (стручок)
0,5 шт.
Кориця (паличка)
1 шт.
Коньяк
1 ст.л.
Цукор
за смаком
Какао-порошок
за смаком
Preparation steps
01
Шоколад натерти на крупній тертці. Стручок ванілі розрізати уздовж. Перець чилі розламати навпіл.
02
Влити в неглибоку каструлю молоко, додати корицю і чилі. Поставити на вогонь, сильно розігріти, не доводити до кипіння. Всипати натертий шоколад, варити 10 хвилин, помішуючи.
03
Після того, як все зварилося, вийняти спеції з каструлі, додати в шоколад цукор за смаком, зняти з вогню, додати коньяк. При подачі посипати зверху какао.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores