
Яєчня-бовтанка в листковому тісті
Сніданок - початок нашого дня. Від того, наскільки він буде смачним і ситним, залежатиме і настрій, і, в якійсь мірі, працездатність. Почніть свій день, приготувавши на сніданок яєчню-бовтанку в листковому тісті. Якщо Ви вранці обмежені в часі, спробуйте спочатку приготувати цю страву у вихідний день, щоб визначити, скільки йде часу на неї. Орієнтовно: 40 хвилин. У цьому рецепті пропонується використовувати листкове тісто, куплене в магазині. Особливість цієї страви в тому, що спочатку необхідно приготувати яєчню-бовтанку з додаванням в неї таких інгредієнтів, як копчена ковбаса, печериці, твердий сир і зелень, а потім "запакувати" її в одяг із тіста і відправити в духовку. Дуже смачно!
Ingredients
Тісто листкове
1 лист
Яйця
7 шт.
Печериці
200 г.
Сир
100 г.
Петрушка
60 г.
Масло вершкове
1 ст. л.
Ковбаса копчена
200 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 190°C. Викласти тісто на стіл і розкачати його до тоненького листа.
02
За допомогою ножа зробити надрізи з боків, залишивши місце по серединці, щоб потім можна було сплести "косичку".
03
Для приготування начинки розігріти сковорідку і викласти на неї вершкове масло, щоб воно повністю розтануло. Гриби нарізати пластинками і обсмажити на сковороді з маслом.
04
Збити 6 яєць. У мисочку з яйцями натерти сир і ретельно перемішати.
05
Тепер сирно-яєчну суміш вилити в сковороду з грибами. Додати дрібно порізану ковбасу. Вимити, обсушити і дрібно нарізати зелень. Додати зелень в сковороду, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
06
Коли яєчня буде готова - остудити її, а потім викласти в середину на тісто.
07
Потім сплести з краєчків тіста "косичку", щоб закрити начинку. Збити 1 яйце і змастити ним "косичку". Поставити в духовку і запікати до золотистої скоринки, близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores