
Гарбузово-хлібний пудинг
Здавалося б, якщо страва - виходець з Великобританії, значить вона апріорі вже дуже стримана і класична. Але, як виявилося, навіть англійці, для яких традиції понад усе, люблять експерименти. Зокрема в кулінарії. Ось наприклад і наша страва - гарбузово-хлібний пудинг. Сама назва вже говорить про те, що вас чекає щось незвичайне і цікаве. Адже класичний піудинг зазвичай з фруктів. У нашому ж рецепті умовності йдуть на другий план, і це надає свою родзинку всьому десерту. Можливо він, звичайно, і на любителя, але навіть якщо ви не можете собі поки уявити, яким він вийде на смак, варто спробувати його зробити. Ми впевнені, що він сподобається всім, хто любить незвичайні десерти і втомився він банальних солодощів.
Ingredients
Черствий білий хліб
250 г.
Очищена м'якоть гарбуза
400 г.
Яйця
3 шт.
Вершки (20% жирності)
500 мл.
Коричневий цукор
1,5 ст.
Сушена вишня
1 ст.
Вершкове масло
3 ст. л.
Кориця
1 ч. л.
Мускатний горіх
щіпка
Імбирний порошок
1 ч. л.
Preparation steps
01
Поламати хліб на невеликі шматочки, покласти в миску, залити вершками і залишити на 10 хв. Гарбуз натерти на дрібній тертці.
02
В іншій мисці збити яйця в густу піну, продовжуючи збивати, всипати цукор. Потім акуратно додати гарбуз, розтоплене масло, спеції і вишню; перемішати.
03
Перекласти хліб з вершками в змащену маслом жароміцну форму, залити гарбузово-яєчною сумішшю і запікати в розігрітій до 180°С духовці 45 хв. Подавати гарячим або остиглим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores