
Тортик-пухнастик за 3 хвилини (рецепт для НВЧ)
Тортик-пухнастик – дивовижно ніжний бісквітний десерт, який готується всього за 3 хвилини. Це паличка-виручалочка для господинь, які бажають побалувати гостей смачним частуванням. Набір продуктів, необхідний для приготування шоколадного тортика, практично завжди є в холодильнику. Розпушувач тіста можна замінити содою, а замість молока взяти кефір. При цьому бісквіт буде повітряним, пористим і «пухнастим». Важливо добре вимішати тісто до однорідної маси, інакше будуть грудочки. Воно не повинно бути занадто густим. Отриманий бісквіт можна змастити будь-яким кремом, згущеним молоком або джемом.
Ingredients
Яйце
1 шт.
Молоко
45 г.
Олія
45 г.
Какао-порошок
30 г.
Цукор
60 г.
Борошно
45 г.
Крохмаль
15 г.
Розпушувач для тіста
5 г.
Сметана
250 г.
Цукрова пудра
80 г.
Печиво
60 г.
Preparation steps
01
У чашці змішати за допомогою виделки яйце та цукор. Потім додати какао. Борошно, крохмаль (якщо немає крохмалю, можна покласти тільки 4 ст. л. борошна) та розпушувач, добре перемішати. Потім додати олію та молоко.
02
Розмішати до отримання рідкого тіста. Тісто вилити в чашку (миску), об'ємом не менше 500 мл., поклавши на дно пергамент. Поставити в мікрохвильову піч рівно на 3 хвилини на максимальну потужність (1000 Вт).
03
Також можна зробити порції, розливши тісто в чашки. Бісквіт готовий, можна посипати цукровою пудрою та подавати до кави чи чаю. Або зробити тортик. Розрізати кожен окремий бісквіт на 2 частини та змастити коржі сметаною, перемішаною з цукровою пудрою. Обсипати зверху та боки меленим сухим печивом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores