
Свєкольник з хлібним квасом
Як добре влітку втамувати спрагу хлібним квасом! Не менш приємно в жаркий літній день, коли не хочеться гарячих перших страв, приготувати для домашніх свекольник із хлібним квасом. Переваги цієї страви - вона проста в приготуванні, легка, малокалорійна. А корисність для людського організму страв, приготованих з буряка, ніхто не ставить під сумнів. Цей звичайний, нічим не примітний для багатьох коренеплід - просто джерело корисних речовин. Крім того, в цьому рецепті буряк гармонійно поєднується з іншими не менш корисними інгредієнтами: морквою, огірками, цибулею і зеленню. Витративши порівняно небагато часу, Ви приготуєте дуже смачний холодний літній суп.
Ingredients
Квас хлібний
1 л.
Буряк
600 г.
Морква
50 г.
Огірки
200 г.
Цибуля зелена
100 г.
Яйце куряче
2 шт.
Сметана
за смаком
Цукор
за смаком
Сіль
за смаком
Олія рослинна
за смаком
Кріп
за смаком
Петрушка
за смаком
Зелень селери
за смаком
Preparation steps
01
Буряк нарізати кубиками, покласти в каструлю, залити водою, додати оцет, тушкувати протягом 20-30 хвилин при закритій кришці.
02
Моркву відварити, остудити і нарізати. Додати в каструлю з буряком. Огірки очистити від шкірки і нарізати, також додати до буряка.
03
Розтерти з сіллю нарізану цибулю. Відварити яйця круто. Цибулю з яйцями додати в суп. Влити в каструлю квас, заправити сіллю і цукром, а також подрібненою петрушкою, селерою та кропом. Подавати зі сметаною.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores