
Спагеті з перцем чилі, часником, лимоном і хлібними крихтами
Cпособів приготування смачних спагеті величезна безліч. Найбільше їх в італійській кухні. Батьківщиною даного рецепту є італійська Сицилія. Використання хлібних крихт - це одна з «фішок» сицилійської кухні. Ще в давні часи через бідність сицилійці замість сиру використовували хлібні крихти, посипаючи ними макаронні вироби. Ця традиція збереглася і до теперішнього часу. Ще одним важливим інгредієнтом даного рецепту є капуста броколі. Її включають в рецепти багатьох італійських страв. Смак спагеті тільки виграє від такого поєднання. Блюдо стає ще смачніше і поживніше.
Ingredients
Спагеті
150 г.
Броколі свіжа
125 г.
Часник
3 зубчики
Перець чилі
1 шт.
Лимон
0,5 шт.
Свіжі білі хлібні крихти
20 г.
Оливкова олія
за смаком
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Preparation steps
01
Перець чилі промити, очистити від насіння і нарізати маленькими кубиками.
02
Часник очистити від лушпиння і нарізати тонкими скибочками.
03
На сковороді розігріти оливкову олію. Додати перець чилі і часник на сковороду і готувати їх приблизно 2-3 хвилини, постійно помішуючи, на дрібному вогні.
04
Перекласти чилі і часник в миску, а на сковороді обсмажити хлібні крихти 4-5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню.
05
З половини лимона зняти цедру і змішати її з хлібними крихтами. Трохи посолити і поперчити суміш.
06
Броколі розібрати на невеликі суцвіття.
07
Зварити спагеті, як вказано на упаковці. За 3 хвилини до закінчення приготування, додати до спагеті броколі.
08
Після чого воду зі спагеті злити, але залишити приблизно 1 склянку води.
09
Цю воду змішати з обсмаженими перцем чилі і часником, а також додати 1 ст. л. оливкової олії.
10
Вермішель викласти в каструлю і залити її водою з олією та зажаркою і добре перемішати.
11
При подачі, посипати спагеті смаженими хлібними крихтами.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores