
Ромові кульки
Дуже ефектний і водночас простий десерт - ромові кульки. Як вже стало, напевно, ясно за назвою - до складу десерту входить ром, що надає страві тонкий алкогольний аромат. Він прекрасно підійде в якості солодкої страви на вечірці (особливо в форматі фуршет, так як подається порційними кульками) або романтичній вечері. Подати страву можна і на сімейному святі, але тоді врахуйте чи будуть присутні діти або люди, які повністю не вживають алкоголю.Якщо так - тоді не додавайте в кульки ром (або приготуйте 2 варіанти - алкогольний і безалкогольний). За бажанням у середину кожної кульки можна покласти горіх або шматочок шоколаду, а обкатати можна не в кокосовій стружці, а в подрібнених горіхах або вафельної крихті.
Ingredients
Печиво пісочне
350 г.
Горіхи волоські
200 г.
Пудра цукрова
200 г.
Какао-порошок
50 г.
Ром
80 мл.
Кокосова стружка
80 г.
Preparation steps
01
Печиво подрібнити в блендері в дуже дрібну крихту. Горіхи обсмажити на сухій сковороді. Повністю подрібнити в блендері горіхи і змішати з печивом.
02
Додати до сухої маси просіяну пудру і какао-порошок до однорідного стану. По трохи додавати ром і перемішувати, щоб вийшла маса, схожа на тісто.
03
Залишити масу в холодильнику на 40 хвилин. Потім дістати, сформувати кульки.
04
На суху тарілку висипати кокосову стружку. Обкатати в ній кульки, викласти на тарілку і на 20 хвилин поставити в холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores