
Печінка теляча по-бразильськи
Печінка - це дуже корисний і цінний продукт, що підвищує гемоглобін і поліпшує імунітет. Її обов'язково потрібно включати в свій раціон. Це рекомендація медиків і дієтологів. У запропонованому рецепті використовується теляча печінка. Вона м'якше, ніжніше і на смак приємніше, ніж яловича печінка. Колір - світло-коричневий. Телячу печінку, як втім і інші види печінки, не піддають тривалій термічній обробці, оскільки всі її корисні властивості зведуться до мінімуму. Особливість цієї страви бразильської кухні в тому, що печінку попередньо маринують протягом досить тривалого часу (8-10 годин). А сам процес приготування багато часу не займе.
Ingredients
Печінка теляча
550 г.
Банани
350 г.
Олія рослинна
60 мл.
Лимони
300 г.
Вино біле сухе
160 мл.
Цибуля ріпчаста
120 г.
Лавровий лист
2 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Нарізати печінку тонкими шматочками, посолити і поперчити за смаком, залити вином, додати лимонний сік, додати також попередньо натерту цибулю, маринувати протягом 8-10 годин.
02
Розігріти сковороду з олією, викласти печінку і обсмажити. Потім влити маринад, додати лавровий лист і тушкувати ще протягом 3-4 хвилин на середньому вогні. За хвилину до готовності додати банан, який до цього необхідно виделкою розім'яти. Додати лимонний сік в сковороду, перемішати.
03
Подавати відразу ж. Як гарнір використовується рис.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores