Маринований молодий буряк - Image

Маринований молодий буряк

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Молодий буряк – корисна і солодка овочева культура, яка дуже хороша в замаринованому вигляді. До того ж, піддаючись термічній обробці, коренеплід зберігає всі цінні вітаміни. Маринований буряк служить основою для приготування холодників (холодних літніх супів), овочевих салатів, вінегретів і закусок. Його можна вживати відразу після мариновки як прекрасне доповнення до м'ясної або рибної страви, а можна і довгий час зберігати в холодильнику. Кмітливі господині запасаються маринованим буряком на зиму, щоб і в холоди радувати домашніх корисною і смачною їжею. Ви належите до їх числа? Тоді разом насолоджуйтеся цією нехитрою дієтичною закускою.

Ingredients

Буряк

1,5 кг

Цукор

300 г

Сіль

за смаком

Оцет

300 мл

Preparation steps

01

Буряк вимити. Відрізати краї, залишивши невеликі хвостики. Закип'ятити в каструлі 2 л води з оцтом і цукром. Готувати до повного розчинення цукру. Покласти буряк і варити під кришкою на середньому вогні 1 год.

02

Шумівкою викласти буряк на тарілку і дати охолонути. Потім зняти шкірку. Якщо буряк великий, розрізати його вздовж на 3-4 частини, залишаючи хвостики. Маринад процідити і довести до кипіння.

03

Покласти очищений буряк в стерилізовані банки, залити маринадом, накрити і поставити в холодильник на зберігання.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Маринований молодий буряк – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua