
Курка з оливками і томатами
Одним з найбільш вдалих варіантів використання курячого філе є його тушкування в томатному соку. Всі ми знаємо, що філе курки не виділяється серед інших видів м'яса особливою соковитістю. Пропонований рецепт руйнує усталені стереотипи. М'ясо виходить дивовижно соковитим, м'яким і ніжним. Додавання стиглих томатів і кислуватих оливок надають страві пікантний смак середземноморської кухні. Замість оливок можете використовувати чорних побратимів – маслини. А звичайну кип'ячену воду можна замінити курячим бульйоном. Курку рекомендується подавати на «подушці» з відвареного рису, поливши зверху приготованим томатним соусом. Півгодини і на Вашому столі ситна вишукана вечеря. Приємного Вам апетиту.
Ingredients
Куряче філе
500 г.
Помідори
400 г.
Паста томатна
20 г.
Оливки
200 г.
Вода
20 мл.
Зелень
20 г.
Олія оливкова
10 мл.
Суміш перців
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
На сковороді розігріти олію. Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Обсмажити помідори, а потім додати воду і томатну пасту.
02
Філе нарізати кубиками або скибочками. Додати в сковороду, накрити кришкою і тушкувати близько 20 хвилин.
03
Оливки нарізати кільцями. Додати до птиці з овочами і тушкувати ще 10 хвилин.
04
Зелень помити, просушити і подрібнити. Перед подачею тушковану курку посипати зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores