Куряча печінка в вині з яблуками - Image

Куряча печінка в вині з яблуками

Number of servings: 6Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Треба відзначити, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, що є для людського організму джерелом легкозасвоюваного заліза. У цьому продукті містяться дефіцитні амінокислоти, багатий вітамінний ряд і маса мінералів. Раціон будь-якої людини обов'язково повинен включати в себе страви з печінки. Куряча печінка, у порівнянні з іншими видами печінки: свинячою або яловичою, є більш ніжною та м'якою. За цим рецептом печінка виходить дуже ніжною з ненав'язливою винною кислинкою в поєднанні з кисло-солодкими часточками яблук з карамельною скоринкою. Прекрасне поєднання!

Ingredients

Куряча печінка

700 г.

Яблука

3 шт.

Червоне напівсолодке вино

200 мл.

Борошно

2 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Соняшникова олія

за смаком

Сіль

за смаком

Кунжут

за смаком

Preparation steps

01

Печінку вимити, вирізати жир і плівки, розрізати навпіл. Змішати з борошном і сіллю. Смажити в олії 10 хвилин.

02

Влити в сковороду 2/3 склянки вина, тушкувати 7 хвилин, щоб алкоголь випарувався.

03

Яблука нарізати часточками. Викласти в розігріту соняшникову олію, засипати цукром і карамелізувати 15 хвилин.

04

Коли яблука стануть м'якими, додати вино, протушкувати хвилин 5. Змішати з печінкою. Посипати кунжутним насінням.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Куряча печінка в вині з яблуками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua