Чорнослив у сметані - Image

Чорнослив у сметані

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Чорнослив, фарширований волоським горіхом, у сметані – улюблений десерт, знайомий з дитинства. Корисні та дуже смачні ласощі. Протягом багатьох років ця страва нарівні з олів'є і оселедцем під шубою незмінно прикрашала новорічний святковий стіл. До того ж пропонований десерт – відмінний варіант ситного сніданку. Адже чорнослив куди корисніше цукерок. Якщо сухофрукт жорсткий, його необхідно запарювати близько 8-10 хвилин. Жирність сметани вибирайте на свій смак. Густа сметанна суміш зробить десерт більш повітряним і ніжним. Коричневий тростинний цукор додасть страві приємний карамельний смак. При подачі десерт можете прикрасити тертим шоколадом і гілочкою свіжої м'яти.

Ingredients

Сметана

200 г.

Чорнослив

20 шт.

Цукор

50 г.

Волоські горіхи

50 г.

Preparation steps

01

Чорнослив залити окропом хвилин на 5-7, щоб він розпарився і став м'яким.

02

Потім воду злити, а кожний чорнослив злегка надрізати зверху і вставити в нього або половинку, або чверть волоського горіха.

03

Міксером збити сметану з цукром, приблизно 5 хвилин.

04

"Нафарширований" горіхами чорнослив викласти в креманки і залити його збитою сметаною. Креманки прибрати в холодильник на ніч.

05

Волоські горіхи, які залишилися, подрібнити і посипати ними десерт перед подачею.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Чорнослив у сметані – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua