
Артишоки у пряному вінегреті
Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Запропоноване блюдо "Артишоки в пряному вінегреті" - цікавий варіант приготування артишоків. У процесі варіння готовність артишоків визначайте вістрям ножа: якщо ніж вільно входить в м'якоть артишоку - він готовий.
Ingredients
Сік лимонний
2 ст. л.
Артишоки
4 шт.
Часник
2 шт.
Орегано
1 ч. л.
Коріандр мелений
0,5 ч. л.
Кмин мелений
0,5 ч. л.
Перець чилі мелений
3 г.
Оцет
3 ст. л.
Олія оливкова
3 ст. л.
Preparation steps
01
У велику миску налити воду, додати лимонний сік. У артишоків зрізати стебло на відстані 5 см. від самого артишоку, вирізати старі листи. Видалити четверту частину верхніх листків, кожен артишок розрізати на 4 частини. Видалити серцевину, покласти артишоки в миску із водою та лимонним соком.
02
Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти артишоки у воду, додати сіль. Варити протягом 20 хвилин до м'якості.
03
У чаші блендера змішати нарізаний часник, орегано, кмин, коріандр і чилі. Додати сіль і оцет, перемішати, поступово додавати олію не перестаючи збивати суміш.
04
Викласти артишоки на тарілку, зверху викласти вінегрет (суміш із блендера), залишити охолодитися.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores