
Апельсиновий пиріг з маком
Смачний, ароматний пиріг для тих, хто любить цитрусово-макові нотки у випічці. Перевіряти готовність пирога зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо пиріг готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Для цього пирога можна зробити цитрусову глазур з розм'якшеного масла, змішаного з цукровою пудрою, цедрою, що залишилася, і 3-ма столовими ложками гарячої води. Покритий глазур'ю, апельсиновий пиріг з маком виглядає дуже апетитно і святково і підійде як для ранкового чаювання, так і на десерт після вечері.
Ingredients
Мак
1,5 ст. л.
Молоко
4,5 ст. л.
Цукор тростинний
6,5 ст. л.
Борошно пшеничне
8,5 ст. л.
Яйце куряче
1,5 шт.
Розпушувач
1 ч. л.
Масло вершкове
4 ст. л.
Цедра апельсина
1,5 ч. л.
Пудра цукрова
5 ст. л.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму для випікання маслом.
02
Мак змішати з теплим молоком, залишити на 15 хвилин.
03
У мисці змішати цукор, яйця, борошно з розпушувачем, масло, цедру, влити молоко з маком, перемішати за допомогою міксера на невеликій швидкості. Збільшити швидкість до середньої, збивати ще 3 хвилини.
04
Тісто перекласти у форму, випікати протягом 50 хвилин. Залишити у формі на 5 хвилин, після вийняти пиріг з форми. Присипати зверху пиріг цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores