Ачма - Image

Ачма

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Ця незвичайна страва завітала до нас із Грузії. Там її готують вже досить давно, і ачма стала популярною у всіх регіонах Грузії, а зараз і за її межами. Головною особливістю цієї страви є те, що потрібно підготувати несолодке тісто і солоний сир. Цю страву готують із великої кількості шарів тіста. Іноді до сулугуні додають ще якийсь сир (у нашому рецепті це бринза), зелень або куряче м'ясо. Ця страва зручна тим, що її можна розігріти ще раз, і від цього її смак не стане гіршим. Ви можете подавати її навіть як самостійну страву, оскільки тісто досить ситне. Шматочки пирога можна брати з собою на роботу або дітям до школи на обід.

Ingredients

Сир сулугуні

60 г.

Сир бринза

60 г.

Прісне тісто  (або листкове тісто)

100 г.

Яйця

1 шт.

Вершкове масло

50 г.

Preparation steps

01

Сир сулугуні і бринзу натерти на тертці і перемішати.

02

На кожен пласт тіста розподілити рівномірний шар сиру і скласти один на одного.

03

Форму для запікання змастити топленим вершковим маслом. Верхній шар тіста змастити яйцем і поставити ачму в духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Ачма – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua