
Шоколадно-бананове парфе
Вам не здається, що саме слово "парфе" вже обіцяє щось дуже смачне, солодке і повітряне? Можливо, справа у французькій мові, яка завжди звучить якось особливо романтично, але дійсно назва цього десерту перекладається як "бездоганний, прекрасний". Як правило, його готують зі збитих вершків, шоколаду і фруктових пюре, але ми ж з вами хочемо, щоб визначення "бездоганно" відносилося і до нашої фігури, правда? Тоді виключаємо все надто жирне і солодке, і готуємо найкориснішу і дієтичну версію цього приголомшливого десерту. Заінтриговані? Дивіться рецепт!
Ingredients
Авокадо
1 шт.
Ванільний цукор
1 ч.л.
Какао
2 ст.л.
Мед
2 ст.л.
Банан (невеликий)
1 шт.
Яблуко (маленьке)
1 шт.
Мигдаль
20 г
Лимон
0,5 шт.
Preparation steps
01
Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, ложкою вийміть м'якоть і викладіть її в чашу блендера.
02
Туди ж всипте какао і ванільний цукор, влийте мед і 3 ст.л. води.
03
Збийте всі інгредієнти до однорідного стану, за консистенцією нагадує пудинг. При необхідності додайте ще трохи води.
04
Яблуко і банан мело наріжте і перемішайте. Збризніть лимонним соком.
05
Мигдаль подрібніть в блендері або порубіть ножем.
06
У високі склянки або посуд для десерту викладіть шар шоколадного пудингу, потім шар фруктів, посипте горішками, далі знову викладіть шар пудингу і т.д. - Кількість шарів зробіть на свій смак.
07
Готовий десерт подавайте негайно. В якості прикраси можна використовувати шоколадну крихту або шоколадне драже.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores