Щербет "Ностальгія" - Image

Щербет "Ностальгія"

Number of servings: 6Cooking time: 2 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Зі словом "щербет" (він же "сорбет" і "шербет") в кулінарному світі панує якась плутанина. Довідники стверджують, що це і прохолодний напій, і фруктове морозиво, і східна помадка. Але у тих, чиє дитинство пройшло в СРСР, в пам'яті спливе, швидше, солодка цукрова плиточка кремового кольору з вкрапленнями арахісу, куплена до чаю мамою чи бабусею. Якщо чесно, ми за цим "​​неправильним" ​​радянським щербетом іноді дуже сумуємо. Звичайно, його можна купити і в магазині, проте, скільки ми не пробували, він, хоч і смачний, але не той. І все-таки відчути той самий, заповітний, до болю знайомий смак можна - якщо приготувати щербет за домашнім рецептом.

Ingredients

Цукор

230 г

Згущене молоко

120 г

Арахіс

100 г

Ванільний цукор

20 г

Сода

1/4 ч.л.

Лимонна кислота

на кінчику ножа

Preparation steps

01

Цукор висипте в каструлю, залийте 50 мл води.

02

Влийте згущене молоко, все перемішайте і доведіть до кипіння.

03

Зменшіть вогонь до слабкого і варіть масу, постійно помішуючи, близько 20 хвилин.

04

Додайте ванільний цукор, перемішайте і продовжуйте варити ще приблизно 15 хвилин, до тих пір, поки помадка не набуде кремово-коричневого коліру.

05

Потім ведіть в масу соду і лимонну кислоту, перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть протягом 10-15 хвилин.

06

Після цього збийте масу міксером до утворення дрібнокристаличної структури.

07

Арахіс очистіть і злегка обсмажте на сухій сковороді. Введіть його в молочно-цукрову масу, як слід перемішайте.

08

Форму (можна взяти будь-яку ємність, наприклад, пластиковий контейнер або форму для торта) вистелити подвійним шаром харчової плівки. Викладіть масу, розрівняйте її і добре утрамбуйте.

09

Поставте масу в холодильник приблизно на 1 годину для застигання.

10

Готовий щербет наріжте на шматочки бажаного розміру і подавайте з несолодким чаєм або кавою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Щербет "Ностальгія" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua