
Профітролі
Спочатку слово "профітроль" у французькій мові означало невелику грошову винагороду,а пізніше, за приємний смак, так стали називати милі маленькі тістечка із заварного тіста. Нам профітролі дуже полюбилися за відносну простоту приготування і універсальність. Адже зараз їх готують не тільки з солодкими начинками (а їх можна наповнити сирним, заварним, масляним кремом, джемом, вареним згущеним молоком, а зверху посипати цукровою пудрою), а й, розрізавши на дві половинки, подають як закуску, заповнену салатом, паштетом, ікрою. Загалом, якщо ви плануєте банкет, радимо приготувати подвійну порцію профітролей - вийде і закуска, і десерт.
Ingredients
Молоко
1 склянка
Вершкове масло
120 г + ще для змазування противня
Борошно
200 г
Яйця
4 шт.
Сіль
на кінчику ножа
Цукор
1 ч.л.
Preparation steps
01
Духовку розігрійте до 200 ° С.
02
У молоко додайте сіль і цукор та закип'ятіть його.
03
Вершкове масло наріжте невеликими шматочками, покладіть в кипляче молоко і знову дайте йому закипіти.
04
Коли молоко закипить, не вимикаючи вогонь, швидко всипте борошно, постійно помішуючи масу.
05
Зменшіть вогонь і продовжуйте помішувати, поки маса не стане трохи блискучою.
06
Зніміть масу з вогню, трохи остудіть і по одному збивайте яйця (маса не повинна бути занадто гарячою, щоб вони не згорнулися), вимішуючи тісто. Після цього воно повинно трохи розпливатися.
07
Противень змастіть маслом і викладіть на нього профітролі, формуючи їх чайною ложечкою або видавлючи з кондитерського мішка.
08
Випікайте профітролі в духовці близько 15 хвилин - до золотистого кольору. Не відчиняйте духовку, щоб профітролі не осіли.
09
Готові профітролі остудіть і наповніть начинкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores