
Лимонник
В осінні холодні будні організм вимагає чергової додаткової порції позитиву. Пропонуємо поповнити запас хорошого настрою смачним і солодким десертом - лимонником. Цей пиріг відрізняється від усіх своєю соковитістю і вмістом вітамінів, таких необхідних нам для імунітету. Що ж, тоді не будемо відмовляти собі в задоволенні насититися десертом, і відразу ж приступимо освоювати мистецтво приготування лимонного пирога. Шкірку лимона краще обдати окропом, щоб вона не надавала гіркоти випічці. Знання таких тонкощів дозволить вам створити чудові диво-ласощі. Прикрасити можна посипавши цукровою пудрою, а зверху покласти гілочку свіжої м'яти. Повірте цей тортик стане для вас найулюбленішим і порадує навіть в самий непогожий день.
Ingredients
Борошно
2 ст.
Розпушувач
1 ч. л.
Яйце
2 шт.
Вершкове масло
200 г.
Лимон
2 шт.
Цукор
1 ст.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Лимон вимити, і обдати окропом. Акуратно зняти цедру за допомогою терки.
02
Борошно просіяти і ретельно перемішати з розпушувачем. Далі додати раніше натерту лимонну цедру.
03
Вершкове масло розм'якшити у мисці і розтерти. Додати цукор, яйця і добре все перемішати.
04
Суміш з'єднати з борошном і перемішати. Замотати плівкою і помістити на хвилин 30 в холодильник. Тепер треба приготувати начинку, для цього: м'якоть лимона (без кісточок) подрібнити у блендері разом з цукром.
05
Охолоджене тісто розділити на дві частини і розкачати. Змастити форму олією і покласти в неї одну частину тіста. Розподілити начинку, а зверху покласти другу частину тіста. Випікати 30 хвилин при температурі 180°C градусів.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores