
Запіканка з сочевиці з помідорами і беконом
Запіканка зібрала у собі найкорисніші продукти: цибулю, моркву, помідори, сочевицю, селеру. Поки природа балує нас свіжими плодами, готувати треба негайно. Можна тільки здогадуватися яким корисним вибухом готова наситити наш організм сочевична запіканка. Один з кращих варіантів ситно і смачно пообідати. Погодьтеся, адже так приємно щось зробити своїми руками і побалувати рідних, гостей, причому дивувати є чим. Хороша домашня страва вже чекає вашої уваги. Залишилося тільки приготувати і заразом, урізноманітити свій раціон. Не відкладайте приготування на потім, а готуйте зараз же. Насолоджуйтеся смачною запіканкою!
Ingredients
Помідори
400 г.
Морква
2 шт.
Сочевиця (консервована)
800 г.
Селера
4 черенка
Помідори черрі
10 шт.
Цибуля
1 шт.
Часник
1 шт.
Борошно
3 ст. л.
Бекон
150 г.
Оливкова олія
5 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний (мелений)
за смаком
Preparation steps
01
Спершу підготувати цибулю і часник: цибулю обчистити і дрібно порізати, а часник очистити і роздавити в пресі.
02
Перейти до бекону. Його нарізати смужками і обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, при цьому постійно помішувати. Всипати часник, цибулю і готувати ще 10 хвилин. Сюди ж додати борошно, перемішати і 2 хвилини смажити.
03
Моркву очистити, помити і нарізати тонкими скибочками. З черенками селери виконати те ж саме. Обсмажити овочі на маслиновій олії приблизно 10 хвилин. Перекласти в суміш з беконом.
04
У суміш бекону з овочами додати чечевицю і консервовані помідори. Посолити, поперчити, потім добре все перемішати в сковороді, і довести отриману суміш до кипіння.
05
Розігріти духовку до 180°C. Тим часом змастити олією форму для запікання, викласти в неї масу і готувати 15 хвилин.
06
Готову запіканку дістати з духовки. Зверху розподілити половинки помідорів черрі, занурити злегка в масу і поставити запікати на 20 хвилин. Можна подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores