
Пісні пиріжки з горохом із заварного тіста
Перед початком приготування пісних пиріжків потрібно замочити горох у воді на ніч. Горох потрібен сирий, бажано цілий, але можна взяти і колотий. Потрібно добре вимиіті і залити холодною водою, щоб вода вкрила горох приблизно на 2-3 см. Пиріжки ліпляться невеликими, з тонким шаром тіста. Смажать пісні пиріжки на пісному маслі. За пару хвилин до готовності пиріжки збризкують водою з пульверизатора, щоб зарум'янена корочка на пісних дріжджових пиріжках була м'якою. Готові пиріжки змащують ще раз рослинним маслом і накривають рушником до повного охолодження. Також гарячі пиріжки з горохом можна змастити сумішшю води, часника, олії та солі.
Ingredients
Борошно пшеничне
2 ст.
Вода
1 ст.
Дріжджі свіжі
20 г.
Олія
3 ст. л.
Цукор
0,5 ст. л.
Сіль
0,5 ч. л.
Горох (варений)
400 г.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Preparation steps
01
Розігріти сковороду з рослинною олією, висипати нарізану дрібно цибулю, обсмажити, додати варений горох, смажити 5-7 хвилин. Перекласти в блендер, подрібнити до стану пюре. Дати охолонути.
02
У 1 ст. теплої води розчинити цукор і дріжджі. У мисці змішати борошно і сіль. У борошняну суміш влити дріжджову, змішати. Влити 1 ст. окропу, замісити тісто. Залишити на 2 години настоятися.
03
Розділити готове тісто на кілька шматочків, розкачати кожен, викласти начинку з гороху, защипнути краї.
04
Обсмажити пиріжки на олії на розігрітій сковороді з кожного боку.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores