
Пиріг з сьомгою і моцарелою
Любителям смачно і ситно поїсти наступна страва – відкритий пиріг з сьомгою та італійською моцарелою, виконаний в середземноморському стилі. Свіжоспечене хрустке тісто і соковита начинка з ароматної рибки, стиглих томатів і солодких перців в вершковій заливці нікого не залишить байдужим. До всіх достоїнств цього ситного пирога можна додати оригінальний зовнішній вигляд, легкість і швидкість приготування. Такий цікавий пиріг можна сплутати зі святковою піцою. Інгредієнти начинки підібрані таким чином, що їх не потрібно попередньо обсмажувати або тушкувати. Подібна страва стане незамінною, якщо раптово заглянули гості. Сьомгу можете замінити фореллю – це вже справа смаку.
Ingredients
Тісто листкове дріжджове
500 г
Сьомга
300 г
Перець болгарський
50 г
Сир моцарела
100 г
Помідори
120 г
Сіль
за смаком
Петрушка
10 г
Яйце
1 шт.
Preparation steps
01
Готове тісто повністю розморозити і розкачати в пласт. На деко викласти пергаментний папір. Покласти тісто на деко.
02
Рибу помити, відділити м'якоть від кісток і нарізати невеликими шматочками довільної форми. Викласти шматочки риби по периметру пласта за 3-4 см від країв. Потім накрити краями рибу і заліпити.
03
Помідори помити, нарізати тонкими скибочками і викласти в середину пирога. Перець помити, видалити насінну коробку і нарізати півкільцями. Викласти перець поверх помідорів і добре посолити овочі. Духовку розігріти до 180 градусів.
04
Зверху викласти кружечки моцарелли. Поставити деко з пирогом в духовку і випікати близько 20 хвилин. Потім дістати пиріг, змастити яйцем і знову поставити запікати на 15-20 хвилин. Подавати гарячим, прикрасивши зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores