
Салат-паста з огірка по-грецьки
До вашої уваги досить своєрідний, але смачний салат-паста. Він одночасно може бути і салатом і закускою, яку можна намастити на шматочки хліба (а користі додасться, якщо хліб буде цільнозерновий), підсушені тости або грінки, загорнути в лаваш (піту), наповнити ним тарталетки (на святах, особливо у форматі фуршет, така форма подачі салату буде дуже доречна). У салат можна додати протертий сир, але тоді пропорційно зменшити кількість сметани. Щодо сметани, то все-таки віддайте перевагу жирній сметані (близько 25%), інакше, з менш жирної, салат вийде трохи рідким. Прикрасити салат можна зеленню, оливкам, маслинами або скибочками огірка.
Ingredients
Сметана 25-30%
250 г.
Огірки
200 г.
Часник
20 г.
Зелень
50 г.
М'ята
30 г.
Оливки
100 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Огірки помити і очистити. Зелень помити і просушити. Часник очистити від лушпиння. Інгредієнти з'єднати в блендері і подрібнити (але не до однорідної маси, а шматочками).
02
Сметану збити міксером. Оливки нарізати дрібними шматочками.
03
Всі інгредієнти з'єднати. Добре перемішати салат (до стану однорідної пасти) і охолодити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores