Омлет по-бельгійськи - Image

Омлет по-бельгійськи

Number of servings: 2Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

За французьким рецептом омлет готується із обсмажених на сковороді злегка збитих яєць. Не прийнято у французів і додавати вершки або молоко, воду, борошно в яєчну суміш. Обсмажуються збиті яйця з одного боку на вершковому маслі до моменту, коли омлет майже повністю не густіє. Подача омлету являє собою згорнутий в трубочку або навпіл яєчний "млинець". Страва не повинна вийти занадто пишниою, на відміну від суфле, тому смажать омлет з відкритою кришкою. Існує думка, що справжній французький кухар в першу чергу повинен обов'язково вміти готувати саме омлет. Перед подачею можна додати начинку за смаком. Ми ж вам пропонуємо спробувати приготувати не класичний французький омлет, а бельгійський варіант цієї страви зі свіжими грибами і бужениною.

Ingredients

Гриби свіжі (будь-які за смаком)

250 г.

Буженина

100 г.

Масло вершкове

30 г.

Яйця курячі

3 шт.

Борошно

4 ст. л.

Газована вода

за смаком

Олія

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Петрушка

за смаком

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Дрібно нарізати гриби і тушкувати на маслі 10 хв, додавши рублену петрушку, підсолити і поперчити.

02

Відокремити білки від жовтків, збити білки, а жовтки змішати з водою і борошном. Зробити тісто по консистенції як негуста сметана.

03

Перемішати гриби з білками і тістом, вилити суміш на сковорідку з маслом і під кришкою запекти омлет.

04

Перед подачею посипати омлет нарізаною бужениною.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Омлет по-бельгійськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua