Макарони з сиром і овочами по-грецьки - Image

Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Грецька кухня - одна з найпопулярніших кухонь Середземномор'я. Її історія налічує більше чотирьох тисяч років. Ще до нашої ери грецьким філософом була написана перша куховарська книга. Грецька кухня досить проста, але одна з найбільш корисних для здоров'я, вона заснована на використанні оливкового масла, козячого сиру фета, зелені, свіжих морепродуктів і овочів. При приготуванні грецьких страв використовуються ароматні трави: базилік, м'ята, чебрець, кріп та інші. У запропонованому рецепті також дотримані всі правила грецької кухні: макарони заправляються овочами, приготованими на традиційній оливковій олії, а головною родзинкою страви є популярний сир фета.

Ingredients for the recipe

Khutorok Horns Pasta 800g
44.10 - 48.70

Khutorok Horns Pasta 800g

800 g

Ingredients

Khutorok Horns Pasta 800g

450 г.

Spinach Bunch100g

150 г.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

3 ст. л.

Onion

1 шт.

Garlic

1 зубчик

Salt Egypt

за смаком

7 Flour 1kg

3 ст. л.

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

720 мл.

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Eco Ground Nutmeg

0,5 ч. л.

Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%

200 г.

Dill 70g

за смаком

Svet Cheese Feta Cheese 45%

240 г.

Aro Sliced Olives 4250ml

350 г.

Iberica Capers 250g

1 ст. л.

Cykoria Breadcrumbs 200g

55 г.

Preparation steps

01

У духовці розігріти гриль до помірної температури.

02

Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.

03

Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.

04

Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.

05

Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.

06

Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min