
Курячий суп з диким рисом і плавленим сиром
Курячі супи з додаванням сиру традиційно готують в країнах із суворою зимою, де не завадять додаткові калорії для збереження людиною тепла свого тіла. Крім твердого сиру в приготуванні супів використовуються плавлені сири - винахід швейцарських виробників молочної продукції, що став з початку ХХ-го століття знахідкою для кулінарів. У запропонованому рецепті використовується саме плавлений сир. Дикий рис, що використовується в цьому рецепті, потрібно зварити попередньо, а в курячий суп з сиром додати буквально за кілька хвилин до закінчення процесу приготування. З додаванням чорного дикого рису зміниться колір супу: він стане злегка фіолетовим і придбає легкий горіховий присмак.
Ingredients
Рис дикий
100 г.
Цибуля ріпчаста
0,5 шт.
Часник
1 шт.
Бульйон курячий
300 мл.
Картопля
150 г.
Молоко 2%
300 мл.
Борошно пшеничне
40 г.
Сир плавлений
150 г.
Філе курячої грудинки
2 шт.
Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Сіль
0,25 ч. л.
Петрушка
25 г.
Олія рослинна
за смаком
Preparation steps
01
Відварити рис у підсоленій киплячій воді, до повної готовності. Окремо зварити куряче м'ясо, після чого викласти з каструлі на тарілку, остудити і нарізати шматочками.
02
Розігріти рослинну олію в каструлі, всипати подрібнену цибулю з часником, обсмажувати протягом 3 хвилин. Картоплю очистити і дрібно нарізати.
03
Влити в каструлю бульйон і додати нарізану картоплю. Довести суп до кипіння, зменшити вогонь, накрити зверху каструлю кришкою, варити протягом 5 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
04
Окремо змішати молоко і борошно, потім додати суміш у суп. Варити так 5 хвилин, суп повинен трохи загуснути. Вимкнути вогонь, додати м'ясо, натертий плавлений сир, всипати рис, посолити і поперчити за смаком. Перемішати до розчинення сиру, при подачі посипати січеною петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores