Калья - Image

Калья

Number of servings: 8Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Калья - страва російської кухні, вперше згадується в джерелах XVI-XVII століть. Вважається, що це м'ясний або рибний суп, зварений на огірковому розсолі, що є прообразом розсольника. Але насправді рецептів приготування кальі існує кілька і вони досить різні. Свого часу це блюдо було вельми популярним, і часто подавалося на святковий стіл. Зараз воно практично вийшло з ужитку, і зустрічається в меню ресторанів досить рідко. У даному рецепті калья - легкий нежирный суп на основі бульйону. Але вона також готується з жирної риби, як морської, так і річкової, з додаванням ікри, а також з м'яса птиці або яловичих нирок.

Ingredients

Курячий бульйон

1 л.

Корінь селери

1/4 шт.

Корінь петрушки

1 шт.

Морква

2 шт.

Огірки солоні

3 шт.

Борошно

1 ст. л.

Східні спеції

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Нарізати соломкою моркву, корінь петрушки, селеру, цибулю. Все обсмажити на олії.

02

Огірки, нарізані соломкою, приспустити в невеликій кількості води.

03

На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити столову ложку борошна і розвести 2 ст. ложками готового бульйону.

04

Додати в бульйон борошно, овочі, огірки, спеції. Варити 20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Калья – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua