Калакукко - фінський рибний пиріг - Image

Калакукко - фінський рибний пиріг

Number of servings: 6Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Калакукко - традиційна фінська страва. Пиріг начинений фаршем із риби улюблений рецепт фінів, а тепер і наш. У перекладі "калу" означає "риба", а "кукко" - перекладається як "пиріг". Про суть пирога: в оригіналі рецепту замість сала використовується бекон, а в новій інтерпретації, вже на нашу манеру, ми обрали сало - вийде не менш смачно. Інтерес до фінської кухні, виявляється, досить високий. У рецептах цієї кухні переважає в основному риба і м'ясо. Рибний пиріг, як ви встигли помітити, незвичайний як за зовнішнім виглядом, так і за смаком. У стародавні часи його брали з собою, коли йшли далеко від дому. Виходить оригінально - і хліб, і рибна закуска. Дійсно, кожна фінська страва зберігає аромат і присмак моря.

Ingredients

Борошно

400 г.

Вершкове масло

2 ст. л.

Сало шпик

200 г.

Філе риби (лосося)

1 кг.

Цибуля

2 шт.

Вершки

40 мл.

Яйце

1 шт.

Сіль, перець

за смаком

Preparation steps

01

Просіяти борошно (пшеничне і житнє по 200 г. кожного). Посолити. Влити склянку води кип'яченої (кімнатної температури). Змішати. Додати вершкове масло злегка розм'якшене. Вимісити тісто.

02

Загорнути тісто в харчову плівку. Відправити до холодильника на півгодини. Перейти до інших інгредієнтів.

03

Сало нарізати невеликими кубиками. Перекласти в тарілку. Очищену цибулю крупно порізати. Обсмажити спочатку в сковороді сало (8 хвилин), потім цибулю (ще 6 хвилин). Постійно помішувати.

04

Філе риби нарізати на шматки. Подрібнити в м'ясорубці з салом і цибулею. Додати в отриманий рибний фарш вершки, перець і сіль. Перемішати все.

05

Дістати тісто з холодильника. Розділити на дві половини. Одну розкачати в пласт (1 см.). Вирізати коло. Другу половину розкачати у більше за розміром коло і відкласти ненадовго.

06

Деко застелити пергаментом. Викласти на нього перше коло з тіста. Викласти усю начинку посередині. Другим колом накрити її і скріпити краї.

07

Зробити оригінальні прикраси: вирізати із залишків тіста листочки, зірочки, квіточки і прикрасити фінський пиріг. Поверхню покрити збитим яйцем.

08

Розігріти духовку до 250ºС. Поставити деко з пирогом. Запікати 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 140ºС. Випікати 2 години.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Калакукко - фінський рибний пиріг – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua