
Фісташкове песто зі спаржею
Песто представляє собою традиційний італійський соус, до складу якого входять оливкове масло, сир і базилік. Ця популярна страва має універсальне застосування. Песто чудово поєднується з італійською пастою, рибними та м'ясними стравами, служить заправкою для овочевих салатів. Італійці дуже люблять намазувати цю ароматну суміш на тости. У пропонованому рецепті характерний зелений колір страва отримала завдяки наявності свіжого шпинату і спаржі. Пікантний горіховий смак соусу додають маленькі шматочки фісташок, що попадаються в страві. Лимонний сік можете замінити на апельсиновий. Смачно і просто. Песто прекрасно зберігається в холодильнику.
Ingredients
Спаржа
200 г.
Часник
1 зубчик
Шпинат свіжий
50 г.
Сир пармезан
50 г.
Фісташки смажені
2 ст. л.
Оливкова олія
3 с. л.
Cіль
за смаком
Сік лимонний
за смаком
Preparation steps
01
Спаржу поставити варитися на вогонь. Варити до того стану, поки спаржа не стане м'якою.
02
Потім спаржу промити під водою і нарізати невеликими шматочками.
03
Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
04
У чашку для блендера скласти порізану спаржу, листя шпинату, фісташки, тертий пармезан, часник, оливкову олію і трохи лимонного соку. Все посолити і перебити блендером до однорідного стану.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores